Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Βόμβες σε βάρος των Ιρανών, απόρριψη ασύλου από τον Χ.Παπουτσή Η Μαντάνα και ο Νταβούντ στο Ιπποκράτειο σήμερα.

Βόμβα στα Προπύλαια, άλλοι δύο απεργοί πείνας στο νοσοκομείο, η Μαντάνα και ο Νταβούντ. Και ο Χ.Παπουτσής μοιράζει απορρίψεις αιτημάτων για άσυλο!
Βομβιστική επίθεση πραγματοποίησε τριμελής ομάδα το Σάββατο 30/10/2010 στις 3πμ σε βάρος των Ιρανών απεργών πείνας στα Προπύλαια. Πέταξαν εκρηκτικό κατασκεύασμα πάνω στη σκηνή των απεργών πείνας ενώ μέσα βρίσκονταν πέντε Ιρανοί. Κάηκε η οροφή της σκηνής ενώ οι Ιρανοί απέτρεψαν τα χειρότερα καταφέρνοντας να πετάξουν στο πεζοδρόμιο το μηχανισμό όπου και εξερράγη.
Οι τρείς δράστες έφυγαν ανενόχλητοί ενώ στα τριάντα μέτρα από τη σκηνή βρίσκεται μόνιμα παρκαρισμένο όχημα της ΕΛΑΣ με αστυνομικούς που επιτηρούν την περιοχή.
Την ίδια ώρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τους τεχνοκράτες του επιδίδεται σε επίδειξη σκληρότητας επιδίδοντας ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΕΣ αποφάσεις σε δεκαεπτά από τους 50 Ιρανούς και παρέχοντας διετή κάρτα επικουρικής προστασίας. Σε έναν έδωσαν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ σε μια εμφανή προσπάθεια διάσπασης της κοινής προσπάθειας των απεργών πείνας και αποκεφαλισμού της επιτροπής αγώνα. Στη συνέχεια πρότειναν στους απεργούς διαδικασία συνέντευξης που οδηγεί σύμφωνα με την πεπατημένη με την περίπτωση των δεκαοκτώ σε άρνηση απόδοσης πολιτικού ασύλου.
Γι αυτό και όλοι και όλες οι Ιρανοί αρνήθηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ την πρόσκληση να παραβρεθούν σε συνεδρίαση επιτροπής ασύλου που ενώ το τελευταίο δίμηνο δέχονται παρεμβάσεις από το Υπουργείο Εξωτερικών, από την Ιρανική πρεσβεία, βίαιη επίθεση από την Δημοτική Αστυνομία και χθες βομβιστική επίθεση έχουν την απίστευτη αντιμετώπιση να απαξιώνουν τη κοινωνική και πολιτική δράση των ανθρώπων αυτών, δίνοντας κάλυψη στα εγκλήματα της Ιρανικής κυβέρνησης.
Είναι σαφές ότι η συνάντηση με τον υπαρχηγό της Ιρανικής Αστυνομίας κατέληξε σε συμφωνία για απόρριψη των αιτημάτων των πολιτικών προσφύγων. Μήπως αυτά είναι τα ανταλλάγματα που παρέχει η ελληνική διπλωματία για να εξασφαλίσει τα συμφέροντα εταιριών πετρελαίων και άλλων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο Ιράν; Πρόκειται για βρόμικες συναλλαγές σε βάρος των δημοκρατικών ελευθεριών όλων μας.
Η απόφαση των απεργών πείνας να μην δεχτούν τον εξευτελισμό και αποχαρακτηρισμό τους ως πολιτικούς πρόσφυγες ήταν ομόφωνη.
Ας καταλάβει πλέον η κυβέρνηση και ο Χ.Παπουτσής ότι δεν μπορούν να παίζουν παιχνίδια με τις ζωές ανθρώπων που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα τους στο άσυλο.
Καλούμε τα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους σε κλιμάκωση της αλληλεγγύης για να δοθεί πολιτικό άσυλο στους πρόσφυγες.
Η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη με τα απροκάλυπτα ψεύτικες υποσχέσεις ότι θα λειτουργήσει νέο πλαίσιο απόδοσης ασύλου που θα το απομακρύνει από τα χέρια της Αστυνομίας. Στη πράξη συνεχίζουν τη πολιτική Παυλόπουλου και πετσοκόβουν το δικαίωμα στο άσυλο δίνοντας.
Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό όταν αυτή την βδομάδα ανακοινώνει η κυβέρνηση ότι θα ιδρύσει νέο υπουργείο για την εκκαθάριση του κέντρου της Αθήνας από τους μετανάστες. Μόνο την ίδρυση Νταχάου απομένει να ανακοινώσουν…

Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, 6932828964
Σέμκο Μοχαμεντί, Επιτροπή Ιρανών Πολιτικών Προσφύγων στην Ελλάδα

πηγή: Κίνηση ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου