Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Όσο και να προσπάθησε δεν έπεισε η Διαμαντοπούλου για τις δήθεν καινοτομίες στο εκπαιδευτικό σύστημα.
Όσοι ζούμε ως φοιτητές το σύστημα στα πανεπιστήμια και έχουμε τα μάτια και τα αυτιά  μας ανοιχτά για όσα συμβαίνουν στο χώρο αυτό, εύκολα αντιλαμβανόμαστε τους σκοπούς πίσω από τα μέτρα αυτα. Παιδεία εντελώς ξεκομμένη από το βασικό παράγοντα -τους φοιτητές- καθαρά προσανατολισμένη στη δημιουργία πανεπιστημίων-βιτρίνων.
Προφανώς στην κυβέρνηση νομίζουν οτι απευθύνονται σε βλάκες ή σε άτομα που ήρθαν ουρανοκατέβατα στην Ελλάδα και δεν έχουν ιδέα πως έχουν τα πράγματα σ'αυτή τη χώρα.

Τι άλλο να υποθέσει κανείς όταν ακούει να λένε οτι: "Η διοίκηση και οργάνωση που διασφαλίζουν τις συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες, αποτρέπουν τη βία, τον κομματισμό και την ευνοιοκρατία και οδηγούν σε Ανώτατα Ιδρύματα μοντέλα εξωστρέφειας και χρηστής διαχείρισης."

Δημόσια ειδική υπηρεσία ή ανεξάρτητη αρχή αναλαμβάνει τη διαχείριση και κατανομή της δημόσιας χρηματοδότησης στα Ιδρύματα, την κοστολόγηση των υπηρεσιών, την επεξεργασία σχετικών δεικτών και προτύπων και τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων από τα Ιδρύματα

Θεσμικοί κανόνες με κίνητρα για χορηγίες ή δωρεές και αξιοποίηση της περιουσίας των Ιδρυμάτων. 

Να γίνει δηλαδή η παιδεία άλλος ένας χώρος καταχρασμού και μίζας ώστε να βουλιάξουν ακόμα πιο πολύ και ο κόσμος να βλέπει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια σαν τη μόνη λύση.

Η κυρία Διαμαντοπούλου ξέχασε να μας πει με ποιό τρόπο θα δίνονται οι "χορηγείες και οι δωρεές" και από ποιούς. Ξέχασε να μας πει πως θα επιβιώσουν τα υπόλοιπα πανεπιστήμια που ΔΕΝ παίρνουν δωρεές και τι θα γίνει με τους φοιτητές κ απόφοιτους αυτών των τμημάτων.

Το διδακτικό προσωπικό κρίνεται, αξιολογείται και εξελίσσεται με διαδικασίες που δεν επιτρέπουν σε κανέναν την αμφισβήτηση της επιστημονικής τους αξίας. Αναπροσδιορίζονται οι βαθμίδες του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού. Θεσμοθετείται η δυνατότητα ταυτόχρονης υπηρεσίας σε ελληνικό και ΑΕΙ άλλης χώρας.

Θεσμοθετείται και επίσημα η αρπαχτή θα έπρεπε να λέει καλύτερα.Οτι μ'αυτόν τον τρόπο δηλαδή οι καθηγητές θα γίνονται άφαντοι και οτι αυτό είναι εις βάρος των φοιτητών δεν τους πέρασε από το μυαλό...

Στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Διά Βίου Μάθησης τα ΑΕΙ προσφέρουν αυτοτελώς ή μέσω των Ινστιτούτων τους προγράμματα Διά Βίου Μάθησης. Τα προγράμματα προσφέρονται είτε στους χώρους του Ιδρύματος, είτε εκτός του Ιδρύματος είτε εξ αποστάσεως, σύμφωνα και με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας για γνώση και νέες σύγχρονες δεξιότητες.

Δωρεάν φαντάζομαι ε; Ας γελάσω... με λίγα λόγια αν θες να μάθεις σκάστα στα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ των διαφόρων καθηγητών αλλιώς θα έχεις λιγότερες γνώσεις σε σχέση με τους άλλους που θα τα σκάσουν.



1 σχόλιο:

  1. Νομίζω ότι η συλλήβδην απόρριψη κάθε προσπάθειας -επειδή πρέρχεται από το "κακό" ΠΑΣΟΚ ή την "κακιά" ΝΔ παλιότερα- δεν οφελεί κανέναν. Θα περίμενα να δω Αντι-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ συγκεκριμένες για τον διάλογο, αλλά ... Μήπως η αντίδραση είναι για την αντίδραση?? Οι ... κουτόφραγκοι πώς διοικοούν τα Πανεπιστήμιά τους;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή