Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

UMAN- Σε πόσο ζώα (νομίζουν ότι) απευθύνονται τελικά;

Το καινούριο αίσχος που φέρνει στην τηλεόραση το Μέγκα, λέγεται UMAN.
Στο σόου αυτό κλείνονται κάτι τύποι σ' έμα σπίτι και το φιλοθεάμον κοινό τους βάζει να κάνουν οτι θέλει. Μέχρι και σε στέρηση ύπνου περηφανεύονται οι παραγωγοί οτι μπορούν να υποβληθούν οι παίχτες, γεγονός που περισσότερο θυμίζει Γκουαντάναμο και Αμπού Γκράιμπ παρά τηλεπαιχνίδι.
Εκεί φτάσαμε. Ξεπούλημα κάθε αξιοπρέπειας για 15' δημοσιότητας. Και για το χρήμα βεβαίως.
Το τραγικό όμως είναι οτι υπάρχουν άνθρωποι που είναι έτοιμοι να γίνουν ανδρείκελα, για να διεκδικήσουν λίγο χρήμα. Το τραγικό είναι οτι υπάρχουν άτομα που θα το παρακολουθούν φανατικά και άτομα που θα συμμετέχουν ψηφίζοντας.
Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει όμως.  Συνηθίσαμε να μας παρακολουθούν και να μας καθορίζουν τις ζωές. Μας κοίμησαν με τις φτηνές επιλογές των ριάλιτι και μας δημιούργησαν την ψευδαίσθηση οτι "εμείς αποφασίζουμε" και ξεχάσαμε να ζήσουμε στην αληθινή ζωή και να την πάρουμε στα χέρια μας. Το μόνο που περιμένει πια ο μέσος Έλληνας είναι να γυρίσει σπίτι και να αποβλακωθεί μπροστά από το χαζοκούτι. Άριστη επιλογή γι'αυτόν λοιπόν το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
 Αφού διαμόρφωσαν το κοινό καταλλήλως, πλασάρουν οτι αηδία σκεφτεί ο κάθε διεστραμμένος  με περισσή ευκολία.





Ειδικά το συγκεκριμένο σποτ νομίζω λέει πολλά για το πόσο ζώα θεωρούν τους τηλεθεατές...
 "Να είσαι το κέντρο του κόσμου και να μην αποφασίζεις για τίποτα" Ο απώτερος στόχος που πλασσάρει η τηλεόραση. Που τα τίποτα τα κάνει είδωλα. Μας λένε μες τα μούτρα μας τι επιδιώκουν από μας και εμείς χαιρόμαστε που θα αποκτήσουμε μια μικρή εξουσία πάνω στα υποκείμενα-παίκτες.

Και μερικά αποσπάσματα αυτού του "αριστουργήματος" από το εξωτερικό





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου